Uutisia

Koronaohjeistus ratsastustunneille

30.11.2020

Tervetuloa ratsastamaan turvallisesti! Nämä ohjeet ovat voimassa toistaiseksi:

Maskit

Kasvomaskia käytetään tallissa, sosiaalitilassa ja katsomossa. Jos sinulla ei ole omaa maskia mukana, toimistosta löytyy kertakäyttöisiä maskeja.

Saapuminen

Tallille saavutaan 20 min ennen oman tunnin alkamista ja lähdetään heti tunnin päätyttyä tai kun hevonen on hoidettu. Tallille ei jäädä viettämään aikaa. Myöskään tunteja ei jäädä seuraamaan katsomoon tai sosiaalitilaan. Sosiaalitilassa saa käydä vessassa tai vaihtamassa vaatteet.

Varustaminen

Laita oma hevosesi kuntoon yksin ja anna rauha muille kuntoon laitossa. Tarvittaessa autetaan. Ala-ikäisellä mukana oleva huoltaja saa tulla auttamaan talliin hevosen kuntoon laitossa ja selkään nousussa.

Huoltajat ja avustajat

Alaikäisellä saa olla mukana yksi huoltaja. Sisaruksia, kavereita yms. ei saa ottaa mukaan. Huoltaja saa jäädä maski kasvoilla seuraamaan tuntia joko katsomoon tai sosiaalitilaan turvavälejä noudattaen.

Kuolainten pesu

Kuolaimet pestään pesupaikalla. Vain yksi kerrallaan ahtaisiin tiloihin eli satulahuoneeseen tai toimistoon. Säilytä turvaväli myös käytävällä.

Älä tule tallille sairaana

Älä tule pienessäkään flunssassa tallille. Älä myöskään silloin, jos joku perheestäsi on kipeänä. Tunnin saa perua lyhyelläkin varoitusajalla.

Alkeistunnit

Sunnuntain alkeistunneille taluttajat laittavat hevoset kuntoon. Ratsastajat eivät tule talliin, vaan odottavat tunnin alkua joko maneesin käytävällä tai ulkona. Hevoset tuodaan maneesiin. Taluttajat / tallitytöt saavat tulla sunnuntaisin avustamaan tunneille ja talliin. Myös taluttaessa käytetään maskia.

 

Nämä ohjeet ovat voimassa toistaiseksi. Pysytään terveinä!

PALAA UUTISIIN